





Smakers® dla nimfy
- idealnie uzupełnia codzienną dietę zwierząt
- urozmaica codzienną dietę ptaka w wartościowe owoce
- w 80% wykonywany ręcznie
- poddany niepowtarzalnemu na rynku procesowi suszenia w temperaturach nieprzekraczających 65ºC przez kilka godzin. Brak stosowania wysokich temperatur umożliwia zachowanie większej ilości witamin i związków mineralnych ulegających rozpadowi w przypadku stosowania innych metod suszenia, jak np. wypiek.
Smakers bogaty w wiele witamin, minerałów i pektyny, których źródłem są dojrzałe, najlepszej jakości owoce, takie jak jabłko. Skórka pomarańczy bogata we flawonoidy zapobiega stanom zapalnym, bakteryjnym oraz grzybiczym. Obecność wiórek kokosu wzbogaca kolbę w żelazo i potas oraz wartościowe białko.
Dawkowanie:
Podawać codziennie
Skład:
proso żółte, sorgo czerwone, mąka z ziarna pszenicy, proso czerwone, owies łuskany, nasiona krokoszu barwierskiego, nasiona słonecznika paskowanego, nasiona słonecznika czarnego, jabłko susz (3,7%), skórka pomarańczowa (3%), wiórki kokosowe (0,35%), drożdże. Dodatki sensoryczne: barwniki
Zawartość składników analitycznych:
białko surowe % (min): 11,7
oleje i tłuszcze surowe % (min): 4,1
włókno surowe % (max): 9,5
popiół surowy % (max): 4,4
wilgotność % (max): 12